Händelserik dag!

1. Sista golfrundan för i år med Ann och Jan...
2. Riktiga snökäppar med reflexer kommer tillbaka i vinter..
3. Nya besökare hos Arne och en förhandstitt på några nya läckra målningar..
4. Fest och musik på Sporthotellet med en rolig bekantskap från tidigare..

Golfmatchen blev som vanligt spännande.
Hemmalaget bestod den här gången av Ulf och Nigel.
Nigel var vass idag och började med två raka Birdies! Bortalaget var som vanligt Ann och Jan.


Angela ställde upp som fotograf när vi samlades efter matchen kring Nigels sponsorskylt. Han gör tummen upp för Knappgården och för sitt eget golfspel för dagen.

Bortalaget vann efter suveränt spel av Ann. 2 upp efter hål 17 så var det klart!
Köpenhamnaren vann Ann före Nigel.
Poängbogeyn vann också Ann med 37 poäng. Nigel gjorde 33 och jag 32. Men efter tre hål hade jag bara 2 poäng och Nigel hade 10!

Nigel har potential för att bli den singelhandikappare som jag trodde att han var första gången vi spelade tillsammans...

Efter golfen hälsade jag på hos Arne som målar nytt och vidare. När jag var där dök två bekanta snörgolfare upp tillsammans med Maggan. Det var Eva och Tommy som tittade in tillsammans med Evas kusin Maggan.

Eva ville ha en större vinröd sak att matcha den nya soffan och Maggan ville ha en större orkester... dom återkommer säkert.

På golfbanan träffade jag Christina och Birgitta som väntade på Anki på Sporthotellet för en runda.


Jag träffade också ett gäng Uddeholmsgolfare med Gunnar Hjert Bengtsson, som är känd i Idre från sina besök med "Dalenskaparna" vid några olika tillfällen. Bland annat i samband med att Fjällbondens Marknad hade sin första marknad i Kulturhuset i Idre... men också på den tiden som Mora Folkhögskola var på alerten i våra trakter. Många minns "Sopplunchen" på Bergskolan med tänkvärd och roande underhållning av Bengt (Kresam) och Gunnar.

Eftersom jag tittade in på Sporthotellet efter besöket i Atelje G, så fick jag träffa Gunnar och resten av gänget igen. Anki bjöd på mat och jag åt med "personalen"... :-)


I övrigt var det nästan fullsatt - Uddeholmsgänget och en mindre grupp från Sundsvall, alla golfare.


Maten var som vanligt uppskattad och det bildades snabbt en ivrig kö

Sundsvall först ut efter en härlig bastu.

Uddeholmarna hade haft resultatredovisning efter att ha spelat 27 hål och avvaktade lite, men fick också mat och förväntningarna på kommande underhållning började kännas i luften...


Gunnar hade fått låna Jennifers gitarr och hittade en lämplig pall nära nödutgången... men det visade sig vara en helt onödig försiktighetsåtgärd...


Snart blev det en härlig blandning av historieberättande, sång och musik, både eget och andras.  En härlig man.



Som någon i gänget sa i ett litet tacktal efteråt: "Det här är livskvalitet. Att få uppleva Gunnar och att spela golf!"



Det skrattades och applåderades ofta och livligt.

Efter Gunnar blev det ett kort "stå upp på stol"-nummer av en i gänget. Jag tänker inte redogöra för historien, men vi skrattade så tårarna skvätte




Hel enkelt en ovanligt kul kväll helt oplanerat en tisdag i Idre.

Och när jag kommer hem har jag fått ett mail från Ann och Jan som berättar att "snökäppsstriden" är vunnen och ett från Ingrid och Håkan som berättar samma sak.

Dessutom fick jag en länk till en härlig film från Mördarbackarnas Mördarbacke från Ann och Jan.. efter att ha kikat på den så kan man ju springa golfbanans Mördarbacke på tid, och med vagn och golfbag på ryggen, utan att riskera livet.. kanske inte ändå... :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0