After Golf...

Tvättstugan var ledig! Skönt.

Och på hemvägen tittade jag in hos Håkan i hans nya ateljé i stugan bredvid Lodjuret. Där Anna Sålders hade keramikverkstad en tid.

Läget kan ju inte vara bättre, och även om det är litet så är det mysigt med vedspis och lagom med väggar att hänga tavlor på.

Till och med ett fönster i norrläge framför arbetsbordet.. perfekt!

Håkan målade tidigare bara rymdmotiv med inbyggd belysning av olika slag, nu är det mest fjäll i vinternatt, och belysning i stjärnhimlen.


Natthimlens stjärnor syns inte eftersom jag använde blixt, men i närbild syns dom...

Ser ut som Städjan en stjärnklar natt när bara fullmånen belyser snön på fjället. Undrar vilken datum det kan vara... fullmåne i sydväst... måste kolla i almanackan någon gång... men klockan halv fyra på morgonen är det nog... :-)

Jag besökte Glimten och utställningen med stilleben av Marianne Oldenburg igår före vernissagen. Härliga äpplen, men bara ett och ett i smått format. Och i skum belysning i källaren. Jag tog några bilder med blixt, men de gav inte målningarna rättvisa.
Där skulle jag vilja se ett större format med många och jättestora äpplen. Och en utställning i bättre ljus.

Det finns många tavelmålare i Idre nu, och så småningom kan dom kanske sporra och inspirera varandra till att ta ut svängarna ännu mer.

Vilket härligt lyft det skulle kunna bli för Kulturhuset i Idre om det blev en samlingsutställning där med alla glada Idremålares värsta utsvävningar i färg, form och uttryck! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0