Vi golfade och pratade mat idag...

Alf beskrev sin maträtt med råstekt och oskalad potatis i tunna skivor tillsammans med lök. I smör förstås...

Det vattnades i munnen för en som inte heller ätit lunch, och det blev en tur till ICA och nyfiket matpyssel efter golfen :-).

Smör, potatis och lök på plats.


Potatisen får en första omgång innan löken skyfflas i. Lövbiffen är strimlad och får vänta i lite peppar.



Lök och potatis får färg, krispighet och smak med några nypor strösocker...



Strimlad lövbiff på hög värme tar bara någon minut - knappt.


Voila!

Det blev gott!
Jag hade lite färdig Bearnaisesås att toppa med. Mest för färgen, men trevligt för smaklökarna också.

Tack för inspirationen Alf!
Alternativet hade varit burken med köttfärssås, en kastrull spaghetti, och en eller ett par limpmackor.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0