Och jag undrar hur det ska bli i år...

Klimathotet, klimathysterin med artiklar om försvinnande havsis i havet vid Nordpolen och drunknande isbjörnar har gjort mig undrande och nyfiken på klimatet också. Som kanske då och då framgått av mina inlägg i bloggen.

Men eftersom jag har försumbara möjligheter att själv påverka klimatet så ägnar jag mest tid åt att försöka förstå fenomenet med medias och politikers engagemang för snabba lösningar.

"Vi ska styra klimatet och hindra oss från undergång!" Ungefär så är budskapet.

Men eftersom ingen vet hur det ska gå till så har man hittat på en alternativ lösning. Man har kommit på att det går att presentera klimatet som ett mänskligt påfund. Det är vi som styr.

Å andra sidan begriper ingen hur, så därför föreslår man nu på bred front att vi ska sluta styra. Sluta åka bil, sluta med allt det som vi gjort under de senaste 100 åren då klimatet har börjat bete sig som det inte har gjort före industrialismen...

Påstår man.

Men att det betett sig nyckfullt och besvärligt tidigare vet väl alla.

Jag kan väl hålla med om att det gäller att hushålla bättre med jordens begränsade resurser när vi bara blir fler och fler människor som vill ha ett drägligt liv. Inte bara för sig själva, utan även för sina barn och barnbarn. Längre förmår nog inte den mänskliga hjärnan att engagera sig i de närmaste.

Och hysterin och medias blick för hur man hitar kortsiktig lönsamhet gör att våra barn och barnbarn får växa upp i en värld som de tror ska gå under på grund av pappas, mammas, och deras föräldrars korkade plundring av jordens resurser. Speciellt bilen och glödlamporna hemma är ett stort problem... lite tillspetsat.

Det som är mest besvärande, och mest intressant som fenomen i mitt tycke, är alla de olika institutioner som jobbar med att förklara hur klimatet förändras. Dom kan inte visa minsta tveksamhet, utan måste tydligen blint följa katastrofscenariet även om data pekar på annat.

När det gäller temperaturökningarna på jorden och sambandet med CO2 i atmosfären enligt IPCC´s alarmerande klimatmodeller så spricker det stup i ett.

När det gäller snabt försvinnande isar i Antarktis så har man bråttom att förklara varför dom snabbt ökar i både utbredning och tjocklek just nu.

Läs den här nyheten på NSIDC (länk

Eftersom isen oväntat växer som bara den, trots deras larmrapport om ovanligt höga temperaturer för någon månad sedan (larmrapporten kunde vi läsa i många svenska tidningar), så skriver man inte "En oväntad paradox: Höstvärme och istillväxt".

Nej då. Man skriver "En väntad paradox: Höstvärme och istillväxt."

Dessutom en not om att bilden som har visat daglig minskning av isen ska nu ersättas med månatliga medelvärden när den växer.

Länk för den som är eller vill bli mer nyfiken finns ovan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0