Mer om Idre Golf, Ski & Spa...

Träffade Fredrik på byn idag.

Han kunde bekräfta att det var som jag anade.
Det var ingen logga för bolaget eller projektet som fanns överst i annonsen i Fjällposten.

Här kommer därför annonsen i sitt rätta format (inte storleksmässigt. klicka på bilden så blir den lite lättare att läsa)


Fredrik och jag hann bara prata lite kort om projektet eftersom vi båda hade tider att passa.

Jag berättade om hur positivt jag ser på de tre nya hålen ovanför hål 15, men hur skeptisk jag är till de övriga sex hålen och en mängd hustak på höjderna. Hus som kommer att vara synliga från väldigt många platser på banan.

Men Fredrik beskrev de torvtäckta hustaken och de diskret målade fasaderna på ett sätt som gjorde mig riktigt intresserad.
Inte av att köpa en tomt eller ett hus, men intresserad av att få höra mer om projektet.

Kraftledningen som skär igenom området där de sex övriga hålen ska anläggas ska dessutom ersättas med jordkabel.

Det här låter ju bättre och bättre.

Men jag är fortfarande tveksam till hur man ska lyckas finansiera det hela. Med försäljning av de nitto tomterna så underlättas det. Men det är ju bara min fundering, inte mitt problem.

Och eftersom jag är tveksam till finansieringen och lönsamheten så funderar jag över alternativ. (Mot bakgrunden att de flesta i stiftelsen och klubben tydligen sett det som nödvändigt att få ett tillskott av kapital för att driva golfbanan vidare)

Min plan B ser ut så här:

De tre nya hålen i nära anslutning till hål 14 och 15 ser väldigt spännande ut.
Om man slipper begränsningen på grund av tomtförsäljningen ovanför så kan det bli ett par 5, ett par 3 och ett par 4 i en ny slinga där hål 10 startar och hål 14 blir hål 11. De nya blir alltså 12, 13 och 14 och som ansluter till nuvarande hål 15.

Vad gör vi då av hål 11, 12 och 13?
Varför inte en Pay and Play bana?
En bana som även kan användas för kurser, men också för rolig golf för konferenser och andra grupper där inte alla har "grönt kort" för att tillåtas spela golf.

Med lite fiffigt utnyttjande av grustaget bakom verkstadsområdet, och övningsområdet vid parkeringen så borde det gå att göra en hyfsat kul bana på nio hål. Minst sex i alla fall.

Och vad skulle vi vinna på det?

Jo vi skulle ha en alternativ plan som skulle dels ge golfbanan ett lyft genom de tre nya hålen, och dels ge möjligheter till ökade intäkter och smidigare utbildningsverksamhet.

Och fortsatt orörd natur runt banan. Om det andra och större projektet inte går i lås menar jag.

Vad kan min plan B tänkas kräva i investering? Tja efter en del räknande, mellan tummen och pekfingret, handlar det om 10 Mkr...  Tre nya hål och en intressant Pay and Play bana.

Jag hoppas att Idre Golf, Ski & Spa lyckas. Men inte misslyckas så att det omöjliggör någon form av en plan B.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0