Våren bjöd snabbt in till sommar.

Försommar i alla fall. Balkongbilder från idag den 5:te maj.



Grannens lilla miljövänliga dieseldrivna transportmedel står stadigt parkerad trots att all snö och is är puts väck. Han kanske hjälper oss andra att styra klimatet på jorden? Nej jag tror inte det.
 
Al Gore tycker ju att vi ska byta glödlampor och äta mindre majs, så visst är en stillastående bil bättre för miljön än en bil som rullar? Undrar hur många aktier han har i kollektivtrafik i svensk,  peruansk eller egyptisk glesbygd....

Om alla människor på jorden tog en paus under två dagar så skulle det påverka de mänskliga utsläppen i atmosfären ganska mycket.  Kul idé faktiskt. Vi kan ju börja i Sverige för att föregå med gott exempel.

Vi inför en ny högtid, "globala klimatets dag" i samband med att vi viftar svenska flaggor den 6:te juni. På så sätt behöver inte invandrare eller konstigta nationalistiska partier känna sig utanför (eller ha äganderätten). Svenska flaggans dag blir en dag då Sverige påverkar klimatet och räddar våra kommande generationer på hela klotet.

Om vi ska rädda jorden från att bli kallare eller varmare vet jag inte, men på något sätt ska vi använda vädret för att styra och ställa. Det har ju fungerat förr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0