Golfens eviga tjat om rondtider...

Jag kan hålla med om att det kanske kan vara ett problem för stressade storstadsmänniskor.
Och jag tror att det kan stressa nybörjare till sämre och mindre rolig golf, om dom har golfare stirrande i nacken efter några hål.

Jag kan också hålla med om att det kan påverka intäkterna för en golfklubb som är beroende av nöjda greenfeegäster.

På vår bana finns både restaurang och kiosk efter nio hål. Max tio minuters paus rekommenderas. Men ofta väntar man in bakomvarande boll innan man går ut på hål 10. Och om de bakomvarande hade ett tillfälligt problem med några minuter extra på hål 8 eller 9 så kan det lätt bli en halvtimme längre rondtid för de som går ut vid lunchtid och kanske en timme längre för de som går ut senare på dagen.

Jag vill påstå att banan lätt kan spelas på cirka fyra timmar och att provianteringen efter nio hål klaras på under fem minuter när kiosken är öppen.

Men eftersom vi är en utpräglad semesterbana utan stress så ska vi nog räkna med rondtider på 4 timmar och 20 minuter under högsäsong.

Vilket innebär ungefär:

Utslag på  hål 6 klart efter 1 timme och några få minuter. (2 -7 minuter)
Utslag på hål 10 (efter fikapaus) efter 2 timmar och några fler minuter. (10- 15 minuter)
Utslag på hål 13 efter cirka 3 timmar. (plus minus 5 minuter)
Utslag på hål 16 efter 3 timmar och 30 - 45 minuter.

Varje boll som släppt igenom en snabbare boll får lägga till 9 minuter på sin egen rondtid. Och varje boll som vägrar släppa bakomvarande trots ett tomt hål (som inte är tillfälligt) kan å andra sidan lägga till 9 minuter på alla bakomvarande bollar...

Alla som spelar en runda på uppemot 5 timmar eller mer är alltså också hjärtligt välkomna, men då innebär det att de efter 18 hål har släppt igenom 3 eller fler bollar på ett smidigt sätt. Flytande genomgång är ett smidigt sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0