Bra golf för äldre...

Idag gick Erling, Nigel och jag en behaglig runda i värmen på 4 timmar och 5 minuter.
 
För idag var det varmt! Inte ett moln och ingen vind. Vi tog en vilopaus på bänken mitt i Mördarbacken, och vi hade en fikapaus med ett minimum av medhavd matsäck efter nio hål.

Som vanligt antecknade jag både score och klockslag efter varje tee. Vi råkade fika i exakt nio minuter, och det berodde inte på min tidtagning. 

Vi letade bollar i några minuter på hål 6, 7, 8, 10, 16 och 18. Inte fem minuter per hål, men kanske två, tre minuter i snitt...


På hål 6 hade vi sällskap av ett gäng renar. Men vi behövde inte ropa fore! eftersom vi kan placera bollarna precis där vi vill ha dom... ofta, men inte alltid.

Jag var så fokuserad på golfen så att kameran fick vila. Vi spelade en uppmjukningstävling eftersom det var säsongspremiär för Nigel. Vi räknade alltså bara slagen helt enkelt. Och jag vann på 85 slag.

Jag förde i smyg en matchscore mellan Erling och mig, och det var länge jämnt som vanligt. Men jag vann med 3 upp och 1 kvar att spela. Om Erling hade vetat att jag bara var 1 hål upp efter femton hål så hade han nog spelat annorlunda.

Min birdie på hål 14 var rolig. Jag såg hur Alf S landade sin boll för att rulla vänster och ner mot flaggan igår och försökte kopiera. Nära "Hole in One" igen....

Efter avslutad rond knallade jag tillbaka för att hämta mitt bortglömda cigarrettpaket på bänken i Mördarbacken. Då passade jag också på att ta ett par bilder från greenen på hål 10.

Härligt ljusgrön färg. Troligen på grund av mindre kvävegödning (men främst på grund av snötäckets växthuseffekt).
När det gäller färgen så har jag egen erfarenhet från gräs när jag bodde i radhus eller hus på landet någon gång under förra århundradet. När jag gödslade med kväve så blev gräset mörkgrönt.


Utsikt från hål 10 mot hål 15 och 16. Snö på fjällen i bakgrunden och drygt 20 grader varmt i skuggan. Njutbart? Ja. Härligt att bo här uppe! Vackert så att man blir tårögd...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0