Osedd natur.

Om vi ska värna så hårt om orörd natur som många högljudda minoriteter förespråkar så blir den naturen snart osedd.

Men inte för den lilla elit som med allehanda känslomässiga argument fått ny energi genom klimatfokuseringen på senare år. Och utan att bry sig om klimatpåverkande verksamhet utanför den egna lilla  Västliga Taigan. Trots att avverkningen av enorma arealer av skog i Sydostasien påverkar klimatet och den Västliga Taigan mycket mer än om man fäller några få procent av träden här.  Trots att klimatförändringen är det största hotet mot deras dröm om en oförändrad och orörd natur.

Jag har ett förslag:

Låt den orörda naturen bli sedd och tydliggjord för många!
Låt fler se hur många spännande naturmiljöer det finns i vårt område med en minimal påverkan.
Låt fler se de gamla mäktiga torrakorna och den vildvuxna och orörda skogen genom att bygga linbanor för transport av åskådarna.

Låt inte torrtallen på Idre Fjäll stå ensam i sin förtvivlan över hur lite vi fattat.
(Det finns många , många fler torrtallar, och andra exempel på orörd natur inom Idre Fjälls område, men få så lättillgängliga som den här)
image599
Låt fler torrtallar, deras åldriga avkommor, barn och barnbarn få visa att de finns och hur de lever. Inte bara för en liten elit, utan för många...

Med linbanor genom skogen och försiktigt urhuggna gator kan vi åstadkomma det. Vintertid när snön täcker marken kan vi åka skidor utan skadlig påverkan.

Utan åtgärder förblir den orörda skogen osedd utom för markägaren och en liten, liten klick som njuter av att få andra sett den.

Ungefär...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0