Skön värme idag också.

Jag spelade ingen golf själv på grund av tandläkarbesök och bilpyssel, men jag gjorde en tur till banan för att äta lunch.

Nachostallrik med kryddig köttfärssås och mer och fler grönsaker än vad jag äter på en hel vecka. Jag åt upp tomaterna innan jag kom på att jag ville ta fram kameran. En liten kall mellanöl behöver inget glas när man sitter ensam och njuter i skuggan.

Två kul norska kvinnor struntade i värmen och spelade 18 hål. Och efter nio spelade hål var bevattningen på övningsområdet igång, och det var ju bekvämare att svalka sig där än att plaska i bäckarna utefter banan.

Göril duschar ryggen rejält.


Lisbeth är färdigduschad och blev pigg direkt...

Senare, när jag satt och fyllde i scorekort inför kvällens "Gutgolf", så dök en ren upp lite försiktigt tassande. Det ser ut som tassande, men det klapprar bra av klövarna mot asfalten.

Han knallade stolt förbi både Bettans restaurang och kiosk. Det såg ut som att han sneglade lite mot kiosken, men den var för tillfället stängd.

Sent om sider bestämde jag mig för att avstå Gutgolfen ikväll. Vi har ju en tävling imorgon och en till på söndag. Och min rygg behöver lite vila efter 27 rundor för att inte ta skada.

Men jag har förberett alla scorekort, lottat bollar och räknat ut kvällens prispengar.

I kväll är tävlingsformen poänbogey med Jokerhål. Jokerhål betyder att varje spelare väljer ett hål som kan ge dubbel utdelning. Det måste givetvis ske före utslag från tee på hålet.
Antingen kan man låta spelarna vänta med sin Joker och kanske tvingas använda den på sista hålet, eller också tvingas man i förväg välja hål. Mitt förslag för kvällens tävling var att alla väljer och ringar in Jokerhålet före start.

Tipset om spelformen fick jag från Angela som hade studerat olika spelformer inför damtävlingen om två veckor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0