Golfbesök, fadderrunda och svingprov...

Vi har besök av Ove över helgen. Jag skulle ha spelat med Ove, Sven och en kompis till Ove idag, men var tvungen att tacka nej på grund av mina skadeproblem.

Men jag kikade på deras vandring nedför den randiga "hallmattan" på hål 9.

Ove ligger kort om bunkern och Svens inspel var djärvt slaget över skogskanten till vänster om bilden efter ett kort utslag.
Men en kvist i en talltopp kom ivägen...


Ove markerar sin boll efter ett snyggt inspel med "bite", dock några meter vid sidan av flaggan för att en "Birdie" skulle vara given. Enkelt par och första nio på 38 slag! Sven räddade en "Bogey" trots otur med andra slaget.

Senare gick jag en ny fadderrond med Janne J samtidigt som jag testade om jag kan svinga trots korta och stela muskler.
Jag plockade med mig en järnsjua och en putter och spelade nio hål med Janne. Det fungerade hyfsat bra för mig. Jag tog min långa baksving två gånger och båda gångerna gjorde det ont i revbenen på högersidan och bollträffen blev dålig. I övrigt gick det bra. Värst var det varje gång jag skulle böja mig för att plocka upp bollen ur hålet eller den klubba som jag för tillfället inte använt. Man borde ha klubbor med utfällbara ben, som på de flesta bärbagar...

Janne är läraktig och har rätt temperament för golf. Inga överambitioner och ett bra klipp med en lugn sving. Han blev ofta förvånad när han inte visste var bollen landade. Och då var den fortfarande i luften och blev mindre och mindre innan den landade på gräset mitt i banan.
De få gånger han nyfiket tittade upp så visste han precis var bollen hamnat, men då var den å andra sidan inte så långt bort....:-)

Janne står och funderar medan det puttas klart på femmans green. Han skickade iväg bollen till en meter utanför foregreen till höger och gjorde nästan par på hålet.

Det som jag tycker är märkligast med "nybörjare Janne" är att han inte har fattat att man kan slica eller hooka bollen. Han slår rakt och långt hela tiden - utom när han tittar upp. Då kan det bli ganska kort. Men han har bra självkontroll och tittar inte upp mer än två, tre gånger på nio hål. Suveränt!

Min egen testrunda gör att jag ser fram mot morgondagens roliga tävling med gott hopp om en kort baksving utan smärta, men med hygglig snärt i tillslaget. Jag kommer i alla fall att svinga igenom ordentligt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0