Golf och sjukgymnastik

Tog en tur till golfbanan före besöket hos sjukgymnasten.

Det börjar krylla av bilar på parkeringen trots att det är en onsdag i slutet av juni. Ovanligt många förstagångsbesökare har jag redan träffat. Kul att banan är i så fint skick redan nu.

Jag skulle ha spelat med Lasse K fra Norge och hans två kamrater idag, men det blev inställt eftersom jag hade tid hos sjukgymnasten.

Sjukgymnasten ordinerade mer golf och 18 olika töjningsövningar för små och mindre små muskler runt nacke, axlar och rygg. Perfekt! Det blir en övning per hål ;-)

Mitt golf hcp är för tillfället 19, men mitt verkliga handikapp är 36 - 54 småmuskler som är stela och korta....

Bilderna på alla övningar är mer omfattande än de bilder man kan se i golfmagasin, och som visar hur en bra golfsving ska se ut. Och säkert nyttigare för en gammal yngling som aldrig gymnastiserat.

När sjukgymnasten såg min stela och hukande nacke så frågade hon om jag kunde hålla ögonen på bollen i baksvingen...  Jag småskrattade generat eftersom jag är medveten om att jag både har för lång baksving och alltför stel nacke.

Lösningen är att korta ner baksvingen och försöka skaffa en mindre stel och mindre hukande nacke. Undrar vilket som kommer att bli svårast?

Men det var ju kul att höra att det inte verkar vara något fel på lederna, kotorna eller några besvärliga muskelinflammationer. För även om dom är små så behövs antagligen alla.

Mitt nya handikapp kanske blir bara 19 stela småmuskler och 36 i golf om ett par år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0