Flaggtävling idag

En tävling som jag hade laddat bra inför. Hade prickat in en formtopp med stor precision.

Men jag ville vässa den lite till sista halvtimmen före start. Därför puttade jag på övningsgreen. Och fick puttfrossa...
Puttade för kort, för långt eller för snett.

Då gick jag till drivingrangen och delade en hink med Kerstin. Börjad med att slå en socket med en sandwedge, en toppad sandwedge och en ny socket. Bytte till järnåtta och slog tre sockets och två toppar med den. Jag lyckades till och med att slå två sockets med min hybrid.

Med tre bollar kvar plockade jag upp drivern. Första bollen tumlade utför rangen efter en rejäl topp. Andra skickade jag iväg kort vänster med klacken på klubban. Jobbigt... Sista bollen blev en perfekt träff med drivern. Hurra, jag kan!

Och på första tee kändes allt enkelt igen. Jag peggade upp, siktade, gick fram och skickade bollen rakt upp i skyn till vänster om röd tee. Åskådarna i bollen efter såg var den landade i skogen. Bra men usch.
Efter tre slag var jag återigen på den gröna delen av banan men hade inte förflyttat bollen värst långt.

Nu uppfattade jag golf som en mycket svår syssla. Varje slag kunde ju bli vad som helst. Och varje putt uppfattade jag som omöjlig. Men vi hade trevligt och slapp regn.

Vi fick i alla fall en spännande avslutning i vår boll. Inge J hade gjort slut på slagen och fick placera flaggan på fairway en sandwedge från green på sista hålet. Min flagga lämnade vi på hål 16:s green.

Gun E och Göran A hade två slag kvar. Göran hade en lång putt kvar och Gun låg i ruffen bakom green. Gun chippade in lite kort och Göran puttade lite för långt. Båda hade utförsputtar. Gun puttade först och den smet förbi hålet med en meter. Göran tyckte att han bara behövde lägga sin tremetersputt inom en halvmeter för att leda tävlingen. Men han satte den i hål!

I bollen efter kom sonen Jesper. Han hålade ut på arton och hade ett slag kvar. Han slutade alltså på fairway på hål 1.

Lite senare om min tävlingskompis J-E Käck och placerade sin flagga nära hål på hål 1. Men vinnaren planterade flaggan 100 meter från green på hål 2.... En rejäl hcp sänkning för den mannen. Han var förresten med i vinnarbollen när vi spelade greensome i fredags. Kul med nybörjare som snabbt utvecklar sin golf.

Efter tävlingen gick jag nio hål med Ann och Jan. Och vips! Efter några hål så kändes golf enkelt. Och det blev enkelt.
Och vi hade jättetrevligt och slapp regn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0