Spännande match i Sommarcupen idag.

Jag mötte Putte L som gick på 40 poäng i förrgår och 37 igår...

Han började spela golf i år och har redan nått 17 i hcp. En stor bolltalang som jag har enorm respekt för.

Jag började laddningen genom att dricka massor av vatten till frukost och besöka Alfons Stompbua för kaffe och god stompsmörgås. Fick några tips om sonens bolltalang och skärpte minna sinnen ett extra snäpp inför matchen.

En spännande match blev det. Precis som det ska vara.

Putte hade kul fru Iren som Caddie och vi hade sällskap av kul Inga-Lill och lika kul Alf i bollen.

Iren var en trevlig Caddie som backade upp de båda tävlande på ett suveränt bra sätt. Här leder Putte med ett hål och har gjort så i tre hål. Men på hål 8, som är nästa hål, så har jag ett slag extra på Putte.

Inga-Lill och Alf är bland annat kända från Stråkens och Sporthotellets  tävling, fest och dans, och har byggt hus på Idre Fjäll.

Putte skickade en lång drive mot sextons fairway på hål åtta. Jag toppade en kort boll samma väg. Vi gjorde båda sex i, men jag vann hålet på grund av mitt extraslag på hålet. Tack vare högre hcp...

Efter hål 15 var jag tre upp med tre hål kvar att spela. "Dormy" alltså. Jag var nöjd med oavgjort och slappnade nog av. Putte vann både hål 16 och 17.

Nu var det bara ett upp inför sista hålet och jag hade efter diverse funderande fått klart för mig att oavgjort inte existerade i den här tävlingen. Om Putte vann hål 18 skulle det bli särspel och omstart på hål 1.

Renen Gunnar Green kom skrittande för ett besök på övningsgreen innan vi skulle spela in för ett avgörande på sista hålet. Undrar just varför Gunnel Green inte synts till på ett par dagar. Dom hängde ju ihop tätt för några dagar sedan.
Men jag kanske såg fel. Det var kanske Gunde Green som drog vidare åt Vansbrohållet efter att ha tröttnat på hur få utmaningar som Idrefjällens golfbana erbjuder. Jag skojar nu :-)

Och jag som var inställd på ytterligare golfspel hann ta en bild innan jag skickade upp en lobb på green. Putte hade ett besvärligare läge insnärjd i ljungtuvor men löste det bra och prickde foregreen.

Jag vann sista hålet och totalt med 2 upp och 0 kvar att spela. Vi spelade båda under vår förmåga. Vi hade lika många slag totalt såg jag när jag summerade i efterhand.

Men det var ju på något sätt rättvist bra att jag inte vann båda hålen där jag hade slag på Putte. Jag vann det ena (hål 8) men på hål 16 räckte inte mitt extra slag ens till delning av hålet.

Putte har spelat sedan i April i år (kan det bli 12 veckor?) och jag ha spelat i 12 år!

Men han är en bolltalang precis som syrran. Och pappa Alfons bollar med brödkavel, mjöl och stompdeg i Stompbua vid Idreparkeringen (omedelbart till höger vid infarten till parkeringen). Mitt frukostställe ibland. Nybakat, ljummet och mjukt  med ost och messmör och gott kaffe.





 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0