Banvärd idag

Skalman och jag jobbade i par utan golfbil. Jag använde fötterna och befann mig vid starten och senare vid hål 10 och hål 13. Skalman Cyklade bortöver och höll uppsikt.


Nu är han på väg mot hål 13 där proppbollen just passerat.

Det är märkligt hur snabbt rondtiden för dagen kan öka från 4,5 till 5 timmar på grund av två bollar som spelar onödigt långsamt.

När alla bollar som spelade på 4,5 timmar varit i mål i 10 minuter såg det ut så här på hål 18. Tomt så långt ögat når.
 
Och det var tomt i ytterligare 10 minuter.... och bakom dom var det en fyrboll som spelade så sakta att dom släppte igenom en annan fyrboll. Och det var inga nybörjare i bollen. Märkligt.

Men om en putt på tre decimeter ska markeras för att längst ifrån ska putta, och längst ifrån går till sin boll för att huka sig och kika efter puttlinjen först när den korta putten markerats så tar det tid.
Det blir lätt en dryg minut extra per hål och alltså en halvtimme extra för en golfrunda. Och alla någonstans längre bak får vänta. Så en runda kan därför ta drygt fem timmar trots att det bara tar fyra timmar att spela banan.

När det är fint väder och semester är fyra och en halv, eller fyra och trekvart OK, men fem timmar eller mer är FEL.

Någonting är fel i golfutbildningen.
Och någonting är fel i Banvärdsjobbet. Vi ska inte jaga folk runt banan, men vi måste kunna agera när vi ser ett beteende som kräver två minuter extra tid på varje green. Vi måste kunna agera när det letas bollar som inte är i spel för att spara en tia...

Jag har föreslagit att vi ska skänka bollar till de som går vidare utan att leta när bollen är i vatten, out of bounds eller ur spel i långt in i skogen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0