Men visst är det konstigt ibland.

Idre och Idre Fjäll hade tillsammans med Härjedalen mest snö i landet länge den här vintern.

Men det uppmärksammades ungefär två månader sent, och då var det Gördalen som fick uppmärksamhet i media. Inget ont om Gördalen, men det är ju inget av de större målen för mängdturismen vintertid.

Åre och Hemavan hade extremt lite snö länge. Och fortfarande lite. Norrlandskusten var snöfri hela vägen upp.
Sälen hade lite tunt med snö i terrängen.

Idre Fjäll, Fjätervålen, Lofsdalen, Vemdalen och andra orter i närheten har haft massor av snö länge. Ovanligt mycket snö för årstiden faktiskt.

Men vem bryr sig. På radio och TV har man bara pratat om en eländig, snöfri och extremt mild vinter.

Jag bryr mig!  Tycker att rapporteringen i media glömmer bort ett litet hörn av Sverige som lever på i första hand vinterturism.

När Sälen kom upp i snömängder några decimeter under Idre, Lofsdalen och Vemdalen skrevs och pratades det plötsligt mycket om snön som finns i Dalarna.

Orsa Grönklitt tycks till och med ha mer snö i terrängen än vad vi har här uppe. Har djupet på snön att göra med vem som marknadsför orten kanske?

Personligen tycker jag att en halvmeter eller mindre räcker för att åka i backe eller i spår, men visst lockar det mer om det är några extra decimeter fluffig nysnö utanför pisten.

Blev det en gnällportion till kanske? Men vem bryr sig.

Kommentarer
Postat av: Monica

Sälen har i alla fall gott om snö nu. Mer än de senaste åren och mest på fjället vid högis
som vanligt. Orsa har alltid mycket snö,det är så man brukar bli förvånad fast det kanske inte är så mycket snö runtomkring men just där de har anläggningen är det alltid mycket snö. Kul att det inte regnar bort i alla fall.

2008-01-22 @ 21:32:26
Postat av: Ulf

Jo nu har det äntligen blivit gott om snö i alla dalafjäll efter nyår när de flesta turisterna har åkt hem och berättat om lite snö under sin långhelg i Åre eller Sälen.

Orsa Grönklitt har snö även när Mora har barmark. Och tur är väl det.

Till och med Romme Alpin i Borlänge har snö, men då handlar det nästan bara om tillverkad snö. Och det är ju inte fel för en skidåkare.

2008-01-22 @ 21:43:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0