Läste om Sälens storsatsning på bad, spa, gym mm


Lycka till säger jag. Det går nog bra där.


Men samtidigt hoppas jag att man undviker liknande äventyr i liten och kopierad skala vid golfbanan i Idre.


Vår golfbana har ju inte fått sina lovord på grund av lyxiga anläggningar. Vi har fått uppmärksamhet på grund av att vi är en liten och vacker bana i ett område där få förväntar sig att det kan spelas kul golf. Litenheten och den anspråkslösa kvalitén har bjudit på en överraskande kul golfupplevelse i Idre som överträffat mångas förväntningar.

Hoppas att den affärsidén inte spolieras genom att några få entusiaster stirrar sig blinda på sin egen dröm.


Men visst kan golfen i Idre ha glädje av några små förbättringar i bansträckningen. Men det viktigaste på kort sikt är nog att göra greenerna svårare. Inte genom att låta gräset växa, och växa ojämnt. Men kanske genom att göra dom mer spännande med fler och större onduleringar. Minst hälften av alla golfslag används på och kring greenerna för en normal golfare.


På längre sikt kan några nya hål bidra till att fortsätta locka betalande gäster. Men på kort sikt räcker det att sköta greenerna annorlunda och bygga om vid den trånga passagen mellan hål 4, 8 och 16. Hur det nu ska gå till.


Minst hälften av köerna på Idrefjällens Golfklubb uppstår vid hål 8 på grund av att det är trångt mellan hålen just där.


Ett lyxigt spa och gym vid parkeringen bidrar inte mycket till den annorlunda och ganska unika golfupplevelsen i Idre. Men man kan ju hoppas att de som ska investera förstått varför Idrefjällens GK fått så mycket uppmärksamhet och så många nöjda gäster.

Men det har dom förhoppningsvis. Därför återstår bara att önska lycka till både här och i Sälen.

Sälenprojektet verkar ha fattat vilken kundgrupp dom har och kommer troligen att lyckas. När det gäller golfbanan i Idre är jag mer skeptisk eftersom det handlar om att  byta kundgrupp. Och att skaffa en helt ny kundgrupp höst, vinter och vår... Dyrt som attan... men varför inte.

Kul och spännande initiativ i alla fall...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0