Kul att bo centralt i Idre

Grill och pizzeria på en minuts avstånd och Konsum två minuter bort. Shell med bensin, liten verkstad, videofilmer och nödmat fyra minuter bort.

ICA och Syrrornas bara en minut längre bort. Precis som Håkan med sin atelje och flitiga målande. Och där finns Lodjuret med pizza, eller hemlagat i Idres Kulturhus.

Några minuters promenad (fem) ytterligare finns samernas nya restaurang Njalla.

Och turistinformation med billig skiduthyrning finns på åtminstone tre ställen efter bypromenaden.
Ibland bra med konkurrens, men ofta är det också bra med synergi och större utbud. Speciellt i de fall som konkurrensen upplevs förvirrande för kunderna när utbudet är det samma, men erbjuds från olika håll. Nästan i varje gathörn....


Kommunal samordning fungerar inte alltid, men privat samarbete kommer kanske att finna bra vägar så småningom. 

Här uppe till höger bor jag.

Till vänster om den vackert upplysta balkongen alltså...

Vänder man sig helt om så har man Idregrillen och Ahmed till vänster och Konsum rakt fram.

I andra riktningen efter Byvägen finns Shell, Kulturhuset, Lodjuret, Håkans ateljé, Stompbua, Syrrornas, ICA, Banken och avtagsvägen upp till Idre Fjäll.

Och tre minuters promenad bort i riktning mot Kommunhuset, Golfbanan, Grövelsjön, och Norge finns Samegården och Njalla. 
Idre centrum har blivit större!

Även om det är mer förvirrande för turister, så är det mer intressant att äta mat ute, eller ta en promenad på byn för oss som bor här.

Och då kommer kanske turisterna ner på byn för att äta gott eller träffa oss. Vi är ju faktiskt väldigt trevliga att umgås med över en kaffe, en god stompmacka, en öl eller en läcker lunch. 



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0