Rondtider igen...

En golfrunda ska vara kul och kunna ske i ett lugnt och stressfritt tempo.

Idag upplevde jag två lustiga saker.

Bollen före oss höll ett alldeles utmärkt tempo för en fyrboll. Trots det tog dom en snabbfika eftersom vi låg lagom tätt bakom. Utan att behöva vänta.

Antagligen rusade dom igenom den välbehövliga pausen eftersom jag pratat mycket med dom hur viktigt det är att inte slöa till efter nio hål om bakomvarande boll är sen.

Men vi gick runt på 4 och 35 vilket är helt OK när det är fyrbollar och fullbokat framför. Vi behövde aldrig vänta mer än nödvändigt för att pusta ut efter en del långa och ibland branta promenader.


Den andra saken var att en tvåboll upplevde ronden som superseg när dom bildade kö med andra tvåbollar på hål 5.
Självklart blir det så!  Varför går man inte tillsammans i en fyrboll då kan man undra?


Efter nio hål var det en tvåboll som tröttnat på väntandet och klev av för att senare få spela i tvåbollstempo. Märkligt fenomen som lätt kan lösas även om man envisas med att gå i tvåbollar efter ett helt koppel fyrbollar.


Vi har ju bara en golfbana och det saknas en omkörningsfil. Såvida det inte har blivit tvärstopp i trafiken.


Det är nio minuter mellan bollarna på första Tee. Håller man det avståndet på varje Tee så får man en lugn promenad utan frustrerande väntan på nästa Tee.


Att tvåbollar ska släppas igenom när det flyter på i fyrbollstempo framför är inte acceptabelt. Det försenar bara ronden för de som valt att spela fyrbollar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0