Väntar på att tvättstugan ska bli ledig

Jag har bokat från 15:00. Ingen har bokat tiden före så jag tänkte starta lite tidigare. Men det sprack. Hittade två fulla tvätmaskiner som såg färdiga ut, men ingen som hade bokat tiden.

Därför ser jag vidare på TV24 i väntan på att tiden ska gå. Intressant direktsändning från Skogsnäringsveckan. Om skogen och klimatet och maten. Visserligen en repris från förra veckan, men intressant ändå.

Många intressanta vinklingar och  jag lär mig massor genom att lyssna på diskussionerna.

Man lyssnar ju hellre till det som stämmer med de egna förutfattade meningarna. Man letar nog i allmänhet mer efter bevis för att man har rätt, än att leta efter bevis för att man har fel.  

Jag hittade några saker som förstärkte min egen uppfattning om skogen, klimatet och maten.

Skogar mår bra av att det finns CO2. Skogar suger åt sig CO2. Skövlingen av skogar i sydostasien och andra delar av världen bidrar med till ökande överskott av CO2 än ökad bilkörning. Om nu CO2 skulle ha påverkan på klimatet, så är det viktigare att stoppa skövlingen av skogar i sydostasien och sydamerika än att skydda några gamla träd i norra Dalarna.

För några månader sedan påpekade det för någon sorts grupp av människor som värnar om skalbaggar, mossor och annnat kul och smått som ingen vanlig människa begriper. Och jag fick ett tydligt svar:

"Vi bryr oss bara om den västliga taigan". Men tydligen bara den gamla barrskog som kan hindra utveckling. Då ger det mer uppmärksamhet. Att skapa nya områden med gammal skog tycks vara ointressant för dom. Dels tar det väl för lång tid, dels är det svårare att engagera ungdomar för att skapa en framtid för deras barnbarns barn...

Det är lättare att engagera ungdomar i att anklaga tidigare generationer för kommande problem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0