Svensk Golf

Fick en DVD med ett kul strategispel som bilaga till senaste numret av Svensk Golf.

Kul idé, men jag undrar hur dom tänker på golfförbundet. För att spelet ska fungera måste man ha en "speldator". Min dator är suveränt bra och bara knappt tre år gammal, men den har inte ett grafikkort som klarar att hantera spelet på ett vettigt sätt.

Om man nu vänder sig till golfare så har man verkligen blivit lurade av företaget som gjort spelet. Det är nog inte många golfare som har en dator som klarar programmet. Jo om man har ungdomar hemma som gillar att spela spel på datorn, så har man nog skaffat de rätta grejerna.

Men idén är kul.  Jag föreslog för många år sedan att vi skulle skaffa en spelbar banguide till vår bana. Samma princip med klubbval, hcp, val av ambition i baksvingen, och ett statistiskt baserat och slumpat resultat av slaget. Men en enklare grafik med bara en banskiss i fågelperspektiv. Då kunde gäster och medlemmar sitta hemma vid datorn och jämföra resultatet vid olika strategiska klubbval. Vilket skulle göra nästa runda på banan roligare...

På den tiden hade jag tänkt att min son skulle skriva programmet och jag skulle stå för parametrarna för längd, slice, hook, topp eller duff beroende på hcp. Men nu är min son mer engagerad i journalistik än programmering. Dessutom är ju idén redan allmängods.... en affärsidé som jag bjuder på.

Men den som fattar poängen och genomför det kan ju sända mig en tanke och en hundring för varje såld "spelbar banguide". En enkel applikation som inte kräver en speldator....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0