Mat eller klimat?

Tillväxt eller missväxt?
 

Lite varmare klimat på jorden kan vara positivt. Våra begränsade resurser av kol och olja tar slut en gång med nuvarande prissättning och det är inte kul. Uran är också en begränsad resurs. Och den lämnar efter sig sopor som gör att dagens sopsortering känns enbart löjlig.

Hur ska vi kunna bidra till ett bra liv på jorden under vår korta livstid? Hur ska vi göra för att må bra och lämna över en kul jord att bo på till våra barnbarn?


Meteorologer och miljöfundamentalister har fått stort utrymme i media på sistone. Al Gore tjänar enorma pengar på att skrämmas. Och populära mediaetablerade meteorologer hänger på. Tidningarna hänger på eftersom det är så tacksamt och bildmässigt intressant att rapportera om isbjörnar som gått vilse eller ett isflak som kalvar. 

Men fattigdomen och orättvisorna i världen får få rubriker om den inte kan kopplas till vädret. Och vädret skyller man direkt på ett ändrat klimat på grund av mänskligt tillverkat CO2. 

- En bild på en demonstration på en gata i Kairo är inte lika spännande som en spänstig isbjörn som balanserar på ett litet isflak. 
 

Hur våra gamla får leva har ingen betydelse trots att vi har gott om pengar i landet. Pensionärer som jobbat hela livet får inga skattelättnader. Men pensionärer som jobbat hårt och länge får ändå vara med och betala högre skatter på bensin och betala mer för maten.

- En bild på ett gäng gamla som försöker tvinga i sig lite näring som städpatrullen serverar är mindre spännande än en bild på ett isflak som spricker.
 

Är det ett straff för att den tidigare generationen släppt ut så mycket CO2 och inte stoppade tillväxten tidigare? Eller är det bara ett sätt att lyssna in oppinionen och fiska röster?

Jag tror inte att min mamma bidragit med mer CO2 för att störa klimatet än vad som ryms i ett antal Ramlösa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0