Klimatpåverkan...

Matpåverkan...
Miljöpåverkan....

Slölyssnar på TV. Strid om CO2. Och enbart CO2. Inte bara hysteriskt tycker jag.

Jag tror att det är viktigt att minska energiförbrukningen på klotet. Och att peka på privat bilkörning är ju väldigt smart. Då kan man engagera många.

Men det är ju helt andra saker som skapar problem eftersom vi blir fler och fler som vill leva gott på det lilla klotet.

Och det fattar oljebolag, biltillverkare och andra som är beroende av de branscherna. Men politikerna fattar noll. Eller fattar och luras......

Antag att vi sluppit problemet med snack om jordens undergång på grund av utsläpp av CO2 från bilar.

Den ökade efterfrågan på bilar och andra motorer och tekniker som förbrukar fossila bränslen skulle öka så snabbt att priset på råvaran skulle stoppa tillväxten snabbt. Men nu vill de som lever på att pumpa upp eller forsla fram fossila bränslen ha en jämnare och längre efterfrågan. Att auktionera ut de sista reserverna till fantasipriser är inte så intressant för långsiktiga aktieägare. Var ska dom göra av pengarna??

Därför kräver den fossilt baserade industrin (olja, och bilar främst) att vi skattebetalare ska ställa upp på att fördröja slutet på oljan som energikälla.
Vi skattebetalare i Sverige nappade direkt genom att vi våra skatter betalade ut pengar till alla som bytte till rätt sorts bil. En bil som låter oljeolag och bilfabrikanter hålla verksamheten i gång och tjäna pengar på en bra och hög nivå.

Suck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0