Golf i simulator igen...

Det finns några saker som är värda att tänka på om man vill få ut något positivt av övningarna.

1. Det handlar om att träna svingen och bollträffen. Och man får ett bättre kvitto på hur man svingade än när man står på en drivingrange eller spelar på en bana.
2. Den mentala biten får extra träning. Eftersom det i simulatorn gäller att fokusera på en bra sving och bollträff.
3. Det sociala umgänget blir väldigt annorlunda av naturliga skäl. Det är lätt att se det som en lek utan mening. Och då tappar man fokus på svingen och får ingen som helst nytta av simulatorn.
4. Men precis samma sak händer ju ibland på banan. En dålig start med trippelbogey eller värre på de första två hålen kan förstöra fyra timmars golf. Att tänka ett slag i taget och att fokusera på svingen, det kan man träna i simulatorn. Och det är ju det som förbättrar ens golf mest.
5. Om man inte litar på att simulatorn mäter och redovisar resultatet av slaget på ett riktigt sätt så är träningen helt meningslös.
6. Lita på simulatorns registrering av bollbanan! 

Jag som kan mina slicar, hookar, duffar och toppar är oerhört imponerad av hur systemet på Idre Fjäll registrerar och rapporterar.

Jag vet också hur lätt jag översvingar och tar i för mycket eftersom målet bara är en vägg som är omöjlig att missa. Samma misstag som jag gör på en golfbana när jag ska reparera tidigare fadäser... Det beteendet kan man alltså träna bort i simulatorn eftersom den bara mäter resultatet och inte ambitionen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0