Dubbelmoralens härskarinna.

Svenska Spel har fått en ny styrelseordförande, och bums måste det statliga skattelotteriet söka efter en ny verkställande direktör.

Jag förstår den VD som slutade.

Jag hade gjort samma sak om jag fått besked om vilket flexibelt och kraftfullt verktyg regeringen skaffat genom att utse Margareta Winberg till styrelseordförande i AB Svenska Spel.

Det är omöjligt att sköta ett AB som ska generera vinst med en styrelseordförande som förmedlar ägarens direktiv på samma dubbeltydiga sätt som hon.

Leende förklarar hon att spelandet i Sverige ska minska för att värna om individen.
Men konkurrerande bolag ska döö!!!  (det här är inget cittat, bara en verbal minnesbild av hennes ansiktsuttryck när det handlade om att värna glesbygden... något som hon försökte göra i ord men inte i handling när hon var Jordbruksminister)

Och minskningen ska ske genom att minska spelandet som utländska bolag lockar med samtidigt som spelandet hos Svenska Spel ska öka.

Köp fler statliga korvar så ska vi snart befria våra medborgare från korven....

Vem är bättre skickad att driva den dubbelmoralen till sin spets än Margareta Winberg?
 

Jag förstår att VD´n slutade direkt.


Hoppas att staten säljer ut Svenska Spel bums. Då slipper vi att betala löner till inkompetenta styrelser med vältaliga politiker som fattar noll om annat än sin egen karriär. (men dom sneglar på opinionen. Deras uppdragsgivare) Jag vet att bolaget tjänade 5 miljarder förra året, men vem får fördel av vinsten? Sverige har en förhållandevis låg bolagsskatt i Europa och alltså tjänade vi skattebetalare cirka 28% direkt på en massa mängd miljarder.
Förmodligen har regeringen en tanke med att peta upp Margareta Winberg i rampljuset för att vinna politiska poänger..  Hon är ju lättlurad och lättlockad. Som många av oss andra vanliga människor.

Jag kan tycka att det är äckligt och inhumant att utnyttja en människa på det sättet, men hon har ju bra betalt. Jag tror inte att hon är dum. Jag tror att hon är väldigt duktig på att utnyttja systemet och offrar gärna sin ideologi för en massa lön och fallskärmspengar. 
Och hon har fått en ny chans att synas i media. Undrar om hon inser att det är sista gången, och är nöjd med sin framtida försörjning nu? Eller försöker hon krama ut några extra tiotusentals kronor genom att spela vidare i Svenska Spel såpan? 

Kontrasten mellan den här berättelsen och reportagen från de svenska sjuksköterskornas strejkförsök gör mig tårögd.

Dom får inte ens strejka så att det märks! Deras strejkande välkomnas av arbetsgivaren! Sparade pengar.
Ingen på plats ingen lön.

Moment 22 är en skämtsam fläkt i jämförrelse med vårdpersonalens situation, men det kanske var det här Joseph Heller förutsåg?

Ta er ur Moment 22 situationen! Snälla sjuksköterskor och vårdpersonal. Kämpa. Fort!
Jag börjar bli gammal....

Vet inte hur vi kan hjälpa till här i glesbygden, men i en stor tätort kunde ju ett gäng gamlingar ha ringt pressen och byggt en ålderspyramid eller bara satt sig ivägen vid akuten.... Men i glesbygden räcker det inte ens av stänga av riksvägen.  Vi är ju så få.

Och när turisterna är på väg hit eller hem vill vi inte störa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0