Trodde inte på golf idag...

Kallt och blåsigt och risk för snöbyar.
image145

Men vid tiotiden ringde Inge, varpå jag ringde Erling.
Och det blev golf i varma kläder, stickad mössa och vantar.

image146
Inge försöker visa hur kallt det är...

Vi slapp snöbyar men såg hur dom drog iväg över fjälltopparna, och vi fick bara några lätta flingor ibland.

Det hände inge speciellt förutom Inge... försök till vits;-)

Inge gjorde nästan "Hole in one" på hål 14. Det blåste hårt snett mot från vänster. Vintergreenen är ju kort placerad i motlutet straxt efter bäcken. Han skickade upp bollen med en järn-8 lite till vänster om flaggan och vi såg hur bollen drev lite i vinden, stannade i vinden och sjönk rakt ner mot hålet. Vackert att se. Den kunde lika gärna ha smällt rakt ner i koppen....
image147
Här visar Inge nedslagsmärket ett par decimeter framför hålet och bollen studsade vänster. Förmodligen träffade den flaggan efter studsen. Det blev en enkel Birdie.

Nästa prestation av Inge var slaget över "Havet". Bollen låg ganska illa med tjockt gräs och några tunna slypinnar i spelriktningen. Men han skickade på ett slag och sedan undrade vi om den bara pluggat sig i myren eftersom vi inte såg bollen. Medan vi funderade hördes plötsligt ett dunk på fairway på andra sidan Havet.

Men vi hade ingen aning om var. Jag skojade med Inge och sa att jag hade ju fotograferat slaget, så om bollen flög så har jag den på bild, även om vi inte hittar den idag..
image148
Och mycket riktigt. Här syns det att han fick iväg bollen, och att den gick högt till vänster. Och därför dröjde det en stund innan vi hörde dunket. Vi hittade också bollen till vänster på fairway..

Trots kylan och blåsten så hade vi en ny härlig golfdag. Vi såg en bil till på parkeringen utöver våra, men vi stötte inte på några andra golfare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0