Information?

Det är märkligt att golfklubben och stiftelsen haft hemliga diskussioner om planerna på en försäljning av banan och ett hotell med spa vid parkeringen ända sedan i våras.

Men än märkligare är det att vi måste läsa Mora Tidning för att få veta att vad som beslutas i styrelsen för klubben och stiftelsen.

Kanske beror informationsbristen på att vi som är medlemmar i golfklubben ska vara tacksamma för att vi har låga avgifter och en jättetrevlig turistbana med ett gott rykte.

Kanske beror informationsbristen på att vi som är klubbmedlemmar inte ska bry oss eftersom det är en stiftelse som äger banan och kan göra vad den vill utan att klubben har något som helst inflytande - enligt klubbstyrelsens avgående ordförande i samband med en resa till Ljusnedal för några veckor sedan...

Men någon vecka senare påstår samme avgående ordförande att klubbens representanter har avgörandet i stiftelsen och måste följa klubbstyrelsens beslut...

Brist på information bäddar för rykten och information som kan bli hur tokig som helst.

Kanske den här bloggen är ett exempel. Inte vet jag. Men jag funderar vidare...

Kommentarer
Postat av: *Q* som i Qfisk

Informationen i Mora Tidning är fel. Idre Fjäll säger inte blankt nej till hela projektet med hotell och 9 hål till. Golfklubbens styrelse (Idre Fjäll inkluderat) säger nej till försäljning av golfbanan utifrån de underlag de har idag.
De har inte fått in fullständiga underlag att besluta utifrån ännu.

Vår lokala journalist har tolkat det hela utifrån spekulationer, och det är högst troligt att MT måste publicera en rättelse.

2007-10-25 @ 18:48:33
Postat av: Ulf

Svårt med information alltså.
Idre Fjäll sitter inte med i golfklubbens styrelse. Golfklubbens styrelse har sagt ja till fortsatt arbete med en försäljning.

Stiftelsen som äger banan, och arrenderar marken av kommunen, har därefter haft möte. I den styrelsen har Idre Fjäll två representanter och golfklubben två. Men ordförandeposten innehas av en representant för golfklubben.

Det som var luddigt i artikeln var huruvida ordföranden hade utslagsröst (golfklubbens representater alltså) som jag uppfattade det.

2007-10-25 @ 18:59:57
Postat av: Q som i Qfisk

Aha...
Jag har inte fått grepp om skillnaden mellan golfklubben och stiftelsen.
Nåja, I-F:s representanter i vad det nu var var iallafall inte klart emot.

2007-10-26 @ 18:31:32
Postat av: Ulf

Du är inte ensam om att ha missat skillnaden mellan klubben och stiftelse.

Det är många som hävdat att det är samma sak, och det beror på att det var en konstruktion som gjordes för att kunna lyfta momsen i samband med inköp och investeringar.

Men nu plötsligt är det inte alls samma sak. Men ändå samma sak om mandatfördelningen är som det påstås - eller ifrågasätts...

Många frågetecken alltså efter den luddiga artikeln i MT.

2007-10-26 @ 18:41:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0