Golf SPA och skidor?

SPA och hotell på golfbanan i Idre?

Jag är fascinerad över hur snabbt det uppstod två läger när idén presenterades.

De som är för projektet tycker att det vore korkat att tacka nej till 200 miljoner och 35 eller fler nya arbetstillfällen. Jag förstår att det är politiskt omöjligt för kommunens representanter att uttrycka en uppfattning.


Jag är inte motståndare till att golfbanan övergår i privat ägo. Jag är inte orolig föra att en ny ägare till golfbanan kommer att utestänga nuvarande medlemmar från spel eller höja priset oskäligt för nuvarande medlemmar.


Men jag tror inte på affärsidén! Jag tycker att den är naiv, eller kortsiktigt spekulativ. Förhoppningsvis är den bara naiv.


Jag tycker att Idre Fjäll har all rätt att vägra en överlåtelse av golfbanan. Men som jag förstått så välkomnar Idre Fjäll konkurrens i form av ett SPA-hotell på banan, men vill inte överlåta banan.
 

Ja varför inte. Men det jag har svårt att fatta är hur ett hotell vintertid ska kunna bära sig vid parkeringen på en stängd golfbana... Det spelar ingen roll hur dyra rummen är och hur bra personalen är, eller hur bra maten och utrustningen på gymmen är.

Jag hörde vid en presentation på Kulturhuset att ett alternativ var att bygga en ny 18-håls golfbana med SPA på annan plats i Idre. DET vore välkommet! Då skulle vi få ännu fler golfgäster till Idre. Och ännu mer jobb och klirr i kassan för de lokala entreprenörerna under byggnationen.

Men givetvis måste stiftelsen för golfbanan presentera en alternativ idé för utveckling av banan innan klubbens medlemmar kan ha en uppfattning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0