En söndag med grått väder och golf.

Det såg ut som att vi skulle bli en fyrboll med Elis, Inge, Erling och undertecknad, men Elis ville inte vänta och gick därför iväg ensam med sin trevliga hund Laisa.
image158

I väntan på Inge så studerade Erling och jag en ihärdig hackspett i torrakan vid "rondellen".
image159
Jag har aldrig sett så många hackspettar och ekorrar på banan som i år.

Men så småningom dök även Inge upp och vi spelade en vanlig 18-hålsrunda. Men när vi kom till hål 8 så mötte vi Trond och Micke som spelade en "Cross Country". Vi var nyfikna på deras resultat och stannade därför till en stund på hål 10 för att studera deras återtåg via hål 16.
image160
Men tydligen strulade det för Micke och Trond på hål 16, så vi spelade vidare och gissade att vi skulle anlända till hål 12 samtidigt med Micke och Trond. Vilket vi också gjorde...

image161
Som tur var blev Tronds inspel mot 12:ans green lite kort. Dom hade ju räknat ut att vi borde hunnit undan till hål 14, och det hade vi gjort om vi inte tagit en paus på hål 10.

Trond fick ta två klubbor med sig ner till 12:ans green, men för Micke räckte det med puttern.
image162

Och hur många slag fick dom? Trond gjorde 28 och Micke 31. Men det ska gå att pressa...

Sent på eftermiddagen var det sedan extra årsmöte i golfkubben med anledning av planerna på att överlåta stiftelsens tillgångar till ett privat företag mot löften om stora investeringar i ett lyxigt Hotell - Spa - och Gym och nio nya hål.

Projektet presenterades, och det var precis som tidigare väldigt luddigt beskrivet vilket marknadssegment man vänder sig till och än luddigare beskrivet hur finansieringen ska genomföras.

Stiftelsens ordförande visade resultatrapport från de senaste åren och överraskade nog många med att visa en vinst på cirka 10% av omsättningen varje år. Han uttryckte därför också stor skepsis till att överlåta banan och föreslog ett samarbete med ett Spa i anslutning till nio nya hål och att stiftelsen och därmed golfklubben behåller kontrollen över den befintliga banan.

Klubbstyrelsens ordförande kunde meddela att styrelsen i princip redan fattat beslut om att rekommendera sina representanter i stiftelsen att överlåta banan och upplösa stiftelsen. Man grundar sin inställning på ett brev från damkommittén och ett brev från våra norska medlemmar.

Jag är personligen inte emot privata investeringar i banan, men att överlåta banan utan garantier för vad som sedan i praktiken kommer att ske, tycker jag är oansvarigt. Dessutom tror jag inte på lönsamheten i den affärsidé som presenterats. Men att det kan vara oerhört intressant att för småpengar komma över en golfbana med så stor potential har jag stor förståelse för.

Kommentarer
Postat av: Golfvänner

Trist att golfklubben tydligen fattat beslut om att nu överlåta golfbanan till ett projekt som för några kanske låter spännande och storslaget, men som för oss låter både ogenomtänkt och väldigt osäkert.

2007-10-22 @ 13:40:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0