Mer snö blir det...

image306

Men risk för bakslag innan jul. Hoppas att jag har fel.

Jetströmmarna på 10 km höjd styr vandringen av hög- och lågtryck här uppe i norr. Snabba luftströmmar som på hög höjd går i en vågrörelse runt norra halvklotet, och sakta vrider sig runt eftersom jorden roterar.

Häromdagen visade SMHI hur det låg en jetström med hastighet på ungefär 270 km i timmen över Sverige från norr till söder. Men eftersom den ingår i en vågrörelse som flyttar sig så får vi snart en jetström åt andra hållet.

Men vågrörelsen kan ju minska också. Dessutom har jag ingen aning om hur snabbt vågorna rör sig runt jorden...

D v s jag har ingen aning om hur vädret blir i vinter. Men just nu ser det riktigt lovande ut, och med en bra början så tål ju snötäcket korta bakslag.

Läste nys Idre Fjälls snörapport som talade om 2 cm nysnö. Klar underdrift. Borde ha stått 10 -20 cm nysnö... och mer blir det tydligen på lördag.

Kommentarer
Postat av: ANNICA &ROGER

Hej på dig.
Ja nog har vi fått snö allt! Åkte ner mot Falun idag, Vägen och plogningen på RV 70 under all kritik!!! Vägen mellan Idre-Särna i morse var plogad, men nedanför Särna-Älvdalen oplogat, klockan var då ca 9-9,30, jobbigt med all snörök!! Sen har väglaget varit si och så.
På hemvägen var det mycket smalt plogat fram till Särna, det fattas 0,5-1m från vägen till vägruskorna (ser ut som plogbilen har också svårt att se "pinnarna"). Men vägen mellan Särna och Idre var det exemplariskt plogad, vägen var som ett dansgolv samt full bredd ut till "pinnarna". av mina ca 56 mil så var de 6 milen idre-särna-idre klart bäst.
Kan tilläggas att i Älvdalen hängde det 12 st vackra juldekorationer i form av ljusstjärnor. Särna hade 5 st och Idre har ju ingen.
Mvh Roger. H

2007-11-29 @ 22:14:15
Postat av: Ulf

Kanske vägverket har tagit fasta på mitt spartips. Ploga mindre så sjunker hastigheten ytterligare...

2007-11-29 @ 22:23:58
Postat av: ANNICA &ROGER

även Jonas Gardsiö har bloggat, om vägen och plogandet...se hans hemsida.
/Roger

2007-11-29 @ 22:31:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0