Inget svar från PEAB.

Men dom tyckte kanske att frågan var fel ställd på något sätt.

Därför skickade jag en förklarande påminnelse idag:

"Hej.


Påminner om min fråga om snökäppar med reflexer efter Rv 70 i Älvdalen.


Jag skojar inte när jag frågar var käpparna finns nu. Jag har varit i kontakt med Vägverket eftersom jag är djupt oroad över den försämrade trafiksäkerheten på Rv 70.


Vägverket svarade att snökäpparna ägs av PEAB, och att de inte har med trafiksäkerhet att göra.
 

Jag har i många år rest med bil mellan Idre och Älvdalen, och ser nu en tydlig försämring i mörker vintertid. Det gäller bland annat möjligheterna att upptäcka älg på långt håll..


Så därför vill jag gärna veta var käpparna finns nu. Vägverket har nämnt att kravet på reflexer tagits bort för att spara pengar. Men jag förstår inte hur besparingen uppstår eftersom det är PEAB som äger käpparna. Har ni sålt dom kanske?


Vänliga men nyfikna hälsningar

Ulf Björklund

IDRE"


Vi får väl se om det kommer något fyndigt formulerat och förklarande svar. Ett svar som kanske innebär att man känner sig dum som inte begrep. Men det gör ingenting.

Man kan ju våga tycka även om man kanske är fel ute ibland...

Kommentarer
Postat av: Ingrid - Håkan Spånberg

Hej Uffe, här ska du få rapport på var dom blå käpparna med reflex finns, vi har idag åkt väg 297 mot Sälen, hela vägen stakat med blå käppar. Så kom vi då till riksväg 71 och fortsatte mot Malung, blå käppar, vidare mot Vansbro, blå käppar sedan mot Björbo,fortfarande riksväg 71,där fanns dom fasta vita stolparna med reflex, Vi vände därifrån åter först till Vansbro igen o tog där av till väg 26 mot Mora där stod blå käppar med reflex, hela vägen fram till Mora. Så efter lite ärende där mot Älvdalen, Särna Idre riksväg "70" bara dessa ynka alltför osynliga i mörker o snörök "ruskor" håller med om SKANDAL på denna minst sagt lika trafikerade fjällväg, som dom andra vi idag har åkt totalt ca 58 mil. Bra Uffe stå på dig.

2007-11-13 @ 20:33:02
Postat av: Ulf

Tack för spaningen!

Det underlättar att veta hur det ligger till på vägarna runt omkring när PEAB behagar svara.

2007-11-13 @ 20:59:38
Postat av: ANNICA &ROGER

Hej Ulf.
imorgon (ons) ska vi ner till Falun och Leksand. vi håller koll på käpparna mot det hållet! återkommer med rapport till dig ang detta.
mvh Annica och Roger å "golfarn"

2007-11-13 @ 21:37:38
Postat av: Ulf

Ta en tur förbi Vägverket i Borlänge och be "golfarn" förklara att vi har både gula, röda och vita pinnar på en golfbana. Inga slypinnar alltså...

2007-11-13 @ 21:49:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0