Gråväder men vinter och minusgrader.

Tog en tur till Fjätervålen idag. Snökanonerna fungerar och jobbar på. Det pågick någon sorts arbete med omlastning på vägen upp, så jag kunde inte köra ända fram.

image257

Mulet och grått som sagt. Och jag har inte läst manualen till kameran än...

På vägen hem fotade jag en ny skapelse efter vägen mot Idre. En telecommast nära vårt "heliga berg Städjan". Städjan är höljt i moln och dimma bakom masten och Fjätervålen skymtar till höger i bild.

image258

Konstigt att inga fanatiska miljövänner har protesterat mot bygget. Jag tycker nog att det växande antalet kommunikationsmaster i glesbygden är ett mer störande inslag i miljön än skidliftar. T o m vindkraftverk tycker jag är vackrare att se än de här sterila stolparna som dessutom känns mindre nyttiga än vindkraftverk.

image259

Och bygget av "vårt nya affärscentrum", eller om det bara ska bli ett tält för skiduthyrning, fortskrider mitt emot Fjällfotens stugby. Sommartid kanske det kan bli ett lågpristält för diverse prylar... eller ett jättestort och jättetomt tält med stora skyltar om skiduthyrning. Som på vissa håll i Sälen. Något som bidrar til att skapa intryck av att det är dödsäsong...

Eller kanske det kan bli ett golftält? Med övningsfält, driving range och mängder av biliga golfprylar? Eller ett tältspa? :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0