Annat som berör mig...

Har nyss pratat med dotter Anna i Strängnäs och med syster Maud i Örebro om planeringen inför julen. För många familjer en jobbig helg eftersom man ska pyssla ihop alla olika träffar med släkten under några få dagar.

Men vi löste det lätt, snabbt och enkelt. Känns bra. 

Per är kvar i Kairo och har det bra. Vi chattade lite för någon timme sedan, men när han skickade över en nyskriven artikel så hängde sig kommunikationen.

Vi återfick kontakten efter en stund och allt är bra där nere i värmen. Känns jättebra.

Nyss såg jag ett program på TV2 om tjejer i Kina som genomgår alla möjliga operationer för att lyckas i livet genom att försöka se mer västerländska ut. Ändrade ögon och förlängda ben t ex. Det kändes inte alls bra.

Men barn, barnbarn, syster och mamma (och jag själv inte minst) har det bra. Det är viktigast.

Men om man inte upprörs av abnorma företeelser på vårt lilla blå klot så kan man kanske inte fullt ut kan känna glädje över de små och lokala knepigheter som man tror att man kan påverka.

Nu talar jag lite emot mig själv eftersom jag tidigare anklagat SNF för att strunta i skövlingen av skogar i sydamerika och sydostasien samtidigt som dom vill skydda ett fåtal träd nedanför Städjan till varje pris.

Nej, jag talar nog inte emot mig själv. Om ett fåtal människor i Kina vill tjäna mer pengar genom att investera stora pengar i längre ben eller annorlunda ögon, så låt dom göra det.

Men det visar hur lätt man kan fastna i upprördhet och engagemang för oväsentligheter...

Bygg linbana till Städjan men strunta i mer asfalt och motorvägar runt Stockholm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0