Varudeklaration.

Min blogg påstås handla om "golf, skidor och annat kul".
Kan nu kanske uppfattas som ompaketering eller som falsk varudeklaration..

Nu är den 80 dagar gammal upptäckte jag. På den tiden kan man ju resa jorden runt.

Men bloggen är ändå färsk och ofarlig att konsumera.
Ompaketerad eller ej. Men nytt, annorlunda och fortfarande ofarligt innehåll blir det hela tiden.

Men köttfärs då?

Om en liten butik kastar ett par paket köttfärs som passerat sista datum kan jag förstå. Jag kan också förstå om paketen rödmärks och säljs ut till HALVA PRISET.  Och vi köper även det, vi äter och vi överlever.

Jag skulle personligen må fruktansvärt dålig om jag tvingades slänga fullt ätbar mat i soporna i vårt välfärdsland.

Och jag kan delvis förstå om en större butik ompaketerar fullt duglig mat och säljer till fullt pris även dagen efter sista datum. Speciellt när det gäller varor med kort hållbarhet.

Såvida man inte flyttar fram sista datum mer än en dag eller två.
Såvida man inte plockar upp och packar om en tappad köttbit eller köttfärs från golvet och packar om.

Det bästa vore väl om man hade en gul etikett för ompackade varor med ett tydligt angivande av första angivna sistadatum och ett rimligt rabatterat pris.

Jag luktar alltid på både köttfärs och kött innan jag använder det. Känner aldrig om det luktar illa. Men jag inbillar mig att jag ska känna igen lukten av härsket kött när jag träffar på det.

Uppdrag granskning är ett nyttigt och bra program, men tänk om dom skulle gå in i hemmen och se hur vi hanterar det vi handlat på ICA och alla andra matvarukedjor?

Eller studera produktionen av leverpastej och korv innan produkterna hamnar i butiken.
Ska vi sluta äta - eller?

Jag har aldrig råkat ut för magsjuka i Sverige. Men å andra sidan brukar jag inte storhandla, utan lagar och äter det jag köpt samma dag.

Problemet kanske inte handlar om hanteringen av maten? Det kanske är ett problem som ligger i själva storskaligheten?

Pelle:
- Oj ett halvt ton nymald köttfärs blev över idag, och det är ju fredag.
Putte:
- F-n så var det inte en enda fredag förra månaden.
Pelle:
- Men i morgon är det lördag. Vi maler inget nytt. Vi märker om.
Pelle:
- Kanon. Då hinner vi göra korv av en del av fläskfilén som går ut på måndag.

Vilken liten butik skulle kunna agera så med våra livsmedel?

Samtidigt i en mindre butik på en vinterturistort:

Mille:
- Vi saknar hundra kilo korv på grund av sen leverans. Dikeskörning och jobb med nya snöstörar.
Maggan:
- Äntligen nya snöstörar. Då kan vi få säkrare leveranser när säsongen drar igång på allvar!

Nu ska jag öppna en burk gulasch och värma.
Det ploppade när jag vred på locket, så den är ju inte ompaketerad innan innehållet hamnade i burken i alla fall. I alla fall inte i butiken...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0