Snökäpparna heter snöstörar.

Lyssnade nyss på en repris från gårdagens inslag om avsaknaden av snöstörar med reflexer efter Rv 70 upp mot Idre. Radio Dalarna hade en intervju med bl a Vägverket i programmet "Tolv och tio".

Beklämmande att höra hur Vägverket resonerar. Det hördes tydligt att beslutet att slopa kravet på reflexer kommer från personer som saknar erfarenhet från bilkörning i våra trakter.

Dom idiotförklarar speciellt oss vanliga privatbilister i sin argumentation. Dom tror tydligen att vi inte fattat att snöstörarna är till för plogbilen och står utanför asfaltkanten! Dom tror tydligen att vi inte kan anpassa hastigheten efter väglag och sikt! Dom tror att vi använder reflexerna som markering av vägbredden!

Om Vägverket har rätt i sina antaganden borde dom se till att vi alla fick våra körkort indragna med omedelbar verkan! Inte göra vägarna otryggare för att vi ska dämpa farten.

Hur tokigt får man resonera?

Hur länge ska dom envisas av ren och skär prestige innan dom tänker om? Och vilket besvär det blir att nu få upp riktiga reflexförsedda käppar - förlåt störar - innan den stora turistströmmen startar?

Men man kanske kan enkelrikta vägen på helgerna när stugbyten sker? Förmiddag söderut och eftermiddag norrut...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0